perjantai 9. toukokuuta 2014

Kinkkugerbera


Inspiraatiosta saa nyt muiden leivontatarvikkeiden lisäksi myös esimerkiksi näitä ihania gerberanmallisia reunavuokia ja halusin sellaisen myös itselleni! Ajattelin tehdä kinkkupiirakan tuohon vuokaan ristiäisiin ja nyt piti harjoitella, jotta suhteet ovat oikeat sitten kun on tosi kyseessä! Ja hyvähän (ja hieno, vaikka itse sanonkin!) tästä tuli!





Kinkkupiirakka:

Pohja:

150 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
(suolaa)

Täyte:

kinkkusuikaleita
punasipulia silputtuna
fetajuustoa
paprikaa pilkottuna
juustoraastetta (esim. Gouda)
2,5 dl maustettua kermaa
120 g smetanaa
1 muna
ripaus pippuria
ripaus suolaa
persilijaa
ruohosipulia

Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää ripaus suolaa ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Aseta reunavuoka uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Levitä kinkkusuikaleet, paprika, feta ja punasipuli tasaisesti piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita keskenään kerma, smetana, muna, persilija, ruohosipuli ja mausteet. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia. 





Ristiäistarjottavien harjoittelu jatkuu kiivaana vielä tällä viikolla. Huomenna pikeerataan keksejä ja maistellaan hyydytettyä savuhärkävoileipäkakkua tulevan kummitädin luona!


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...


Saara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti