torstai 29. toukokuuta 2014

Soijakynttilöitä


Tein soijarouheesta muutamia kynttilöitä. Soijakynttilöiden tekeminen on niin paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin perinteisten parafiini- ja steariinikynttilöiden, koska soijarouhe ei lämpölaajene samalla tavalla, eikä näin ollen painu kuopalle jäähtyessään. Kynttilät tulevat kerralla valmiiksi - helppoa ja yksinkertaista!

Soijakynttilät eivät palaessaan vapauta haitallisia aineita, toisin kuin parafiini- ja steariinikynttilät ja ne myös nokeavat n. 90 % vähemmän. Soijakynttilät palavat pidempään ja ovat biohajoavaa ainetta, joten kynttilänpätkät voi vaikka kompostoida. Ainut huono puoli soijakynttilöissä on se, että pehmeän koostumuksensa vuoksi ne valuttavat herkästi palaessaan. Ruukkukynttilöissä sekään ei tietenkään ole mikään ongelma.


Osan kynttilöistä tein pyöreällä kynttilämuotilla. Valmiiden kynttilöiden ympärille laitoin suikaleen metallipaperia, leveää organzanauhaa ja metallikoristeen, jonka kiinnitin kynttilän ympärille kapeammalla satiininauhalla. Osan kynttilämassasta valoin suoraan kannellisiin lasipurkkeihin. Tekstit on tulostettu valkoiselle helmiäispaperille. Helmiäispaperin ja metallipaperin kiinnitin kaksipuoleisella tarrakalvolla. 
Eipä kynttilöitä näin kesäisin tule paljoa polteltua, joten saavat odottaa syksyä!


- Saara


PS. Lasipurkkeja, helmiäispaperia, metallipaperia, tarrakalvoa, soijavahaa ja kynttilänsydänlankaa saa tietysti Inspiraatiosta! ;)


1 kommentti:

  1. Ihana idea tämäkin! Blogisi on nimensä mukaisesti kyllä todellinen inspiraation lähde :) Täällä raksuttaa jo niin monta ideaa, että en tiedä uskallanko lähteä kyläilemään Myllyyn...

    VastaaPoista