tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kotitekoinen "Daim"

Innostuin kokeilemaan kotitekoista "Daimia" ja hyväähän siitä tuli. Pellillinen tätä tahmaista herkkua tuntuu hupenevan vauhdilla...
 



 Kotitekoinen "Daim"

150 g voita
3 dl sokeria
3 dl mantelirouhetta
1 dl vaaleaa siirappia
 300 g maitosuklaata

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, mantelirouhe ja siirappi. Keitä n. 10 minuuttia sekoitellen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja anna jähmettyä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä jähmettyneen mantelikrokantin päälle. Anna jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa. Murra paloiksi ja nauti! Nams!





Kaikki kotitekoiset herkut maistuvat vielä paremmilta, kun niiden pakkaamiseen viitsii hiukan panostaa. Tällaisilla pienillä paketeilla olisi kiva muistaa vaikka naapureita tai opettajia jouluna... 

Suklaasta innostuneena kokeilen seuraavaksi suklaakonvehteja Baileys-täyttellä, mutta sitä ennen pitää vielä hommata lämpömittari temperointia varten. Nyt kuitenkin lasi punaviiniä suklaapalojen seuraksi ja sohvalle villasukkia kutomaan.


- Saara



1 kommentti: