perjantai 1. elokuuta 2014

Porkkanakakkua


Viikko on mennyt äkkiä. Mieheni on vetänyt taas haalarit niskaan loman jälkeen ja palannut töihin ja olen ollut poitsun kanssa taas pitkästä aikaa kahdestaankin. Nuo kahdenkeskiset päivät kuluvat pitkälti nauraen, laulellen, rallatellen, pompotellen ja lorutellen. Näiden "hommien" lomassa ollaan välillä käyty vähän vilvoittelemassa suihkussa! Huh, kyllä on piisannut lämmintä!
 
Perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi tein pitkästä aikaa porkkanakakkua. Se on kyllä aina hyvää (ja melkeinpä terveellistäkin - onhan siinä sentään tuoretta porkkanaa! ;) !

 
 
Tein kakun vähän muutamaa eri ohjetta mukaillen. Jätin pois esimerkiksi pähkinät ja inkivääripalat ja tein kuorrutetta hiukan reilummin.
 
 
Porkkanakakku (20 cm vuokaan)
 
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl inkivääriä jauheena
1 tl kanelia
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste
 
Täyte/kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita tai margariinia
n. 140 g tomusokeria
 
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen öljyn kanssa. Lisää joukkoon appelsiinin raastettu kuori ja hieno porkkanaraaste ja sekoita. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
 
Valmista täyte ja kuorrute vaahdottamalla voi ja lisäämällä siihen tomusokeri ja notkistettu tuorejuusto. Levitä kakun väliin ja päälle. Nauti!
 
 
 
 
 
Inspiraatioon on tulossa taas paljon uutta. Erityisesti leivonta- ja juhlatarvikkeita tulee parin viikon kuluessa paljon lisää! Kova homma saada hyllyt järjesteltyä!
 
Kivaa viikonloppua kaikille!
 
 
 
Saara
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti