maanantai 1. syyskuuta 2014

Omena-kinuskicupcaket


Syksyn omppusadosta ollaan jo päästy nauttimaan ihanien kinuskisten
omppumuffareiden muodossa. Alkuperäinen ohje on Baking sunday -blogista.
Tein puolikkaan annoksen taikinaa, mutta kuitenkin täyden satsin kuorrutetta,
koska tuntuu, että sitä on aina liian vähän. Noh, tässä ohjeessa sitä oli
kyllä runsaasti ja ylijäämäkuorrutetta on nyt vedetty tänään lusikalla
suoraan kulhosta. Meneehän se niinkin, hyvää kun on!



 
 
Tässä alkuperäinen ohje:
 
Omena-kinuskicupcaket

tilkka vettä
4 pientä omenaa
3 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
ripaus suolaa

kuorrute

1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
200 g tuorejuustoa
 2 dl Flora Vanillaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi ja keitä ne pienessä määrässä vettä sokerin ja kanelin kera kunnes omenanpalat ovat pehmenneet. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Kääntele omenaseos sekaan. Nostele taikina muffinivuokiin (n. kaksi kolmasosaa). Paista uunissa 200°c asteessa noin 20 min.

Valmista kuorrute. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Sekoittele ja anna kiehua muutama minuutti. Tämän jälkeen jäähdytä seos täysin kylmäksi vesihauteessa. Tällä välin vispaa Flora Vanilla kuohkeaksi ja lisää tuorejuusto. Kun kinuskiseos on täysin kylmää vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele päälle hieman kanelia.
 
 
Nämä olivat kyllä hyviä! Teen varmasti uudestaankin!
 
 
 
 
Saara
 
 
PS. Meillä tulee omenapuusta ihan tolkuton määrä omenoita. Saa tulla hakemaan, jos on tarvetta!
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti