keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Taivaalliset minidonitsit

Inspiraatiossa on myynnissä minidonitsipeltejä ja viimein oli aivan pakko testata sellaista
itsekin. Ja kyllä kannatti! Näistä tuli aivan taivaallisia pieniä pulleroita ja kaksi pellillistä
hävisi päivässä kahteen suuhun. Heti uunituoreena vedin varmaan kuusi donitsia naamariin,
ennen kuin ehdin edes keittää kinuskit kasaan! Laitoin donitseihin mintunvärisiä nonparelleja,
jotta sopivat sitten myös Hugon 1-vuotissynttäreiden teemaväreihin! Donitseja on siis
tulossa ehdottomasti myös synttäreille tarjottavaksi.


 
 
Ohje on Annin uunissa -blogista, mutta kirjoitan sen vielä tähän aavistuksen
muunneltuna. Annin mukaan taikina oli 24 donitsille, eli yhdelle pellilliselle, mutta
itse sain siitä helposti kaksi peltiä!? Parempi näin!
 
 
__________
 
Minidonitsit, 48 kappaletta
 
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vanilijasokeria
1 tl jauhettua kaardemummaa
1 dl piimää
1 kananmuna
50 g sulatettua voita
voita tai vuokasprayta pellin voiteluun
 
 
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmuna,
piimä ja voisula toisessa kulhossa. Lisää muna-piimä-voiseosta vähitellen jauhoseokseen
ja sekoita tasaiseksi. Voitele donitsipelti. Pursota taikinaa pellille syvennyksiin (noin
puoleen väliin). Paista 220 asteessa noin 6 minuuttia.
 
 
Kinuski

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
 
Sekoita fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa ja kuumenna. Kun seos alkaa
kiehua, vähennä lämpöä. Keittele noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
 
__________
 
 
 
 
Piimää tähän ohjeeseen ei mennyt kuin desin verran, joten täytynee tehdä
yhdeksän satsillista lisää, jotta pääsemme eroon loppupiimästä!
 
 
 
Saara
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti