perjantai 15. tammikuuta 2016

Mmmmmmmm - Salted Caramel Cheesecake Pie...

Jo pitkään to do -listalla on ollut piirakka tai kakku, jossa yhdistyy suolainen ja makea. Nyt
raskaana ollessa esimerkiksi kaikki suolaiset suklaat ovat maistuneet jotenkin vielä aiempaakin
paremmilta, joten nyt, kun laskettuun aikaan on alle 2 viikkoa, täytyi toimia tämän piirakka-asian
suhteen! Ja kyllä kannatti! Salted Caramel Cheesecake Pie sopii täydellisesti ainakin siihen hetkeen,
kun mies on töissä, lapsi päiväunilla ja itse lisäilet uutuuksia nettikauppaan. Muista tilanteista ei
itselläni (vielä) ole kokemusta, mutta voisin kuvitella, että suolaisen ja makean yhdistelmä on
lyömätön monissa muissakin herkutteluhetkissä. Esimerkiksi ristiäisiin voisi tehdä pieniä mini-
juustokakkusia minimuffinssivuokiin tätä ohjetta soveltamalla.
 







Ohje on bongattu netistä, WICKED SWEET KITCHEN -blogista. Ohje on mitoitettu
24 cm:n vuokaan, mutta itse tein piirakan vaihtelun vuoksi neliskanttiseen piirakkavuokaan,
jolloin ohje on aavistuksen ylimitoitettu (Juuri sen verran, että esimerkiksi kinuskia jää
vähän yli ja voit nauttia kuumaa kinuskikastiketta vaikka jätskin kanssa odotellessasi,
että kakku vetäytyy jääkaapissa yön yli!)


Tässä vielä ohje:

* * *

Salted Caramel Cheesecake Pie

Pohja:
n. 170 g Digestive-keksejä
80 g voita

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa


1. Sekoita keskenään murskatut Digestive-keksit ja sulatettu voi. Paine vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 160 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, kunnes pohja saa hiukan väriä. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää sokeri, vanilijasokeri, sitruunamehu ja suola ja sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.

4. Lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeasti.

5. Kaada juustokakkutäyte paistetun ja jäähtyneen pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla
160 asteisessa uunissa n. puolisen tuntia, kunnes täyte on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

6. Tee kinuskikerros keittämällä kermaa ja fariinisokeria hiljalleen kattilassa n. 10 minuuttia.
Testaa onko kinuski valmista tiputtamalla sitä pisara jäähtyneen juustokakkumassan päälle.
Jos kinuski pitää muotonsa, se on valmista. Anna kinuskin jäähtyä n. minuutin ajan ja kaada se
juustokakkukerroksen päälle. Tasoita kinuskin pinta.

7. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli (Tässä kohtaa makeanhimoiset saavat helpotusta ylijäämä-
kinuskista!). Ripottele kakun pinnalle sormisuolaa ennen tarjoilua.

* * *


Neliskanttinen irtopohjallinen piirakkavuoka on muuten tarjouksessa TÄÄLLÄ

4 kommenttia:

  1. Siis ihana nam <3 Tämä menee niin kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi! Ihanan suolainen ja makea! Päätin tänään aloittaa testimielessä maidottoman ja sokerittoman ruokavalion - Onneksi ehtisin tehdä tätä vielä ennen sitä!

      Poista
  2. Miten mulla on voinut mennä tämä ohje ohi! Kuulostaa tosi herkulta ja saattaa hyvinkin päätyä meidän tuleviin synttärijuhliin parin viikon päästä. Niin ja onnea pienestä prinssistä! Blogien lukemiset ovat olleet hiukan huonolla selvästi viime aikoina kun sekin uutinen oli päässyt menemään ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Se on kyllä paha, kun työt haittaavat harrastuksia!

      Poista