torstai 26. toukokuuta 2016

Hävikkibanaanikakku

 Ruoan heittäminen roskiin on aivan älytöntä ja yritän nyt tosissani vähentää
hävikkiä - puuron- ja muusinjämät heitän leipätaikinan sekaan, munakkaan joukkoon
saa kätkettyä kaiken maailman ylijääneet ruoat ja leivon sellaisia kakkuja ja muita
herkkuja, joihin saan hyötykäytettyä ruskeahkot banaanit tai vaikka pitsaperjantaista
jääneet ananakset. Tämän hävikkibanaanikakun avulla pääsee eroon parista ruskeahkosta
banaanista ja vaikka kerma- tai vanilijakastiketilkasta tai avatusta maitorahkasta. Niiden
banaanien lisäksi kaikki muut aineet löytynevät jo valmiiksi kaapista ja tekemiseen ei mene
kuin n. 35 minuuttia ja siitäkin ajasta kakku on jo uunissa puolisen tuntia. Mikä parasta, 
taikina valmistuu ilman vatkaamista, veivaamista ja kohottamista - sekoita aineet keskenään
ja kaada taikina kakku- tai kuivakakkuvuokaan. 


* * *

Yhden kulhon banaanikakku

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2 banaania muussattuna
8 rkl kermaa, vanilijakastiketta, maitoa, kahvia, maitorahkaa, piimää, tms.

 
Sekoita aineet keskenään, kaada voideltuun tai vuokaspraylla suihkutettuun
kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun
kakun pinta on tummahko ja taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa
jäähtyneenä ja ripottele päälle reilusti tomusokeria.


* * *

Blogini kuuluu muuten nykyään Åblogeihin, eli Turun alueen sisustus- ja lifestyleblogeihin.
Olen siitä ihan innoissani, enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan muihin Åbloggareihin.
Taidanpa ottaa nyt palan banaanikakkua reilulla tomusokeroinnilla Åblogien kunniaksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti