sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Remonttihaaveita vuodelle 2017 / Renovation goals

Tänä vuonna on tiedossa monenlaista remppaa. Osa remontoitavista huoneista on sellaisia, joita emme ole vielä remontoineet ollenkaan ja osa sellaisia, jotka on remontoitu jo kertaalleen, mutta kaipaavat nyt uusia pintoja ihan vain vaihtelun vuoksi. 

Tällä hetkellä työn alla on yläkerran vierashuone, johon tulee myös askartelutilat. Yläkerta on useimmiten vielä tyhjillään, kunnes pojat saavat sieltä omat huoneet jonain vuonna, joten emme aio hirveästi panostaa yläkerran remonttiin rahallisesti. Tällä hetkellä suunnitelmissa on esimerkiksi lattian maalaus koko lattian vaihtamisen sijaan. Myös katot pitää maalata, tapetit poistaa seinistä ja maalata seinät. Myös yläkerran vessan remontointi tullaan toteuttamaan luultavasti vain kaakelimaalilla ja uusilla kalusteilla.

Keskikerroksen vessa pitäisi myös remontoida. Se vessa oli ensimmäisiä remontoitavia huoneita tänne muuttaessamme vuonna 2011 ja kieltämättä työn jälki näyttää siltä, että sen on remontoinut ylikonstaapeli ja askartelukauppias, eikä alan ammattilainen. Nyt taidot ovat kuitenkin vuosien saatossa karttuneet ja olen luottavainen, että uudesta vessasta tulee entistä ehompi! Haluan myös poistaa vessasta kaikki putkien koteloinnit ja jättää putket ronskisti näkymään.Myös lastenhuone kaipaa uudistusta, kun pojat siirtyvät molemmat samaan huoneeseen nukkumaan. Kuten kuvasta näkyy, tällä hetkellä pinnasänky on vielä meidän huoneen nurkassa, mutta pian voisi olla aika siirtää pojat samaan huoneeseen, kun unirytmikin on aika lailla sama. Mitäköhän siitäkin tulee? Lastenhuone on melko pieni, joten kerrossänky voisi olla hyvä ratkaisu. Ajattelin värvätä poikien papan, eli multitalentin oman isäni, tekemään sellaisen vanerista.

Moni seinä joutuu telan ja pensselin armoille, esimerkiksi keittiössä. Tekisi mieli myös uutta yläkaapitonta keittiötä, mutta sen osalta minulla on väsytystyö vielä kesken... Mies vastustaa yläkaappien poistoa, mustia kaapinovia ja ylipäätään koko keittiöremonttia, joten mulla riittää vielä hommaa pelkässä ylipuhumisessakin.

Hihat pitäisi laittaa heilumaan myös pihalla. Ulko-ovet maalasimme mustaksi jo viime vuonna, mutta aika ronskilla kädellä pihalla saisi karsia kaiken maailman puita ja puskia. Haluaisin, että piha olisi siisti ja selkeä, eikä liian rönsyilevä. Terassikin kaipaa uudistusta, mutta se ei taida olla vielä tämän kesän projekti...


Aika monta projektia on suunnitteilla tälle vuodelle. Tammikuu on jo puolessa välissä, enkä ole saanut vielä tulevaa vierashuonetta (nykyistä romuvarastoa) edes tyhjennettyä. Äkkiäkös sen remontoisi, mutta se tyhjentäminen... aaargh. Ehkä huomenna.

* * *

There are many rooms that need to be renovated this year: kitchen, guestroom, bathroom, boys' room... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti