perjantai 10. helmikuuta 2017

Sisustuksen Koodin Tomi Kouvolan vinkit sisustamiseen


Eilisiltaa vietin ATV:n naistenillassa ruuan, juoman, sisustustrendien ja tuoteuutuuksien parissa. Illan kohokohta oli Sisustuksen Koodin toisen omistajan, sisustussuunnittelija Tomi Kouvolan puheenvuoro sisustuksen saloista. Puolituntisen aikana Tomi ehti jakaa monia vinkkejä onnistuneeseen sisustukseen ja poimin teille tähän muutamia, joita kannattaa aina välillä vähän muistella:


1. Vältä ankeutta

Kaiken ei ole pakko olla valkoista tai hulluimmillaan vaaleanbeigeä tai -harmaata. Älä osta "turvallisuussyistä" sitä vaaleanharmaata puuvillapäiväpeittoa, jos oikeasti haluaisit tummansinisen raskaan samettipäiväpeiton koko makuuhuoneen kruunuksi ja pisteeksi iin päälle. Uskalla valita joku muu vaihtoehto kuin se, joka "menee sitten ainakin seuraavat 30 vuotta".2. Suursiivous

Jos esimerkiksi kyseisen ATV:n sisustusillan jälkeen olisi halunnut viinipäissään heittäytyä inspiraation vietäväksi ja ryhtyä sisustelemaan, olisi suursiivouksesta ollut hyvä aloittaa. What goes in, must come out. Jos aina kannat tavaraa ovesta sisään, mutta et ikinä mitään ulos, mitkään neliöt eivät tule riittämään. Älä osta uutta säilytysjärjestelmää vain siksi, että et jaksa siivota niitä, jotka ovat jo olemassa.

  

3. Remontoi ja sisusta omien tarpeiden mukaan

Ihmiset ja perheet ovat erilaisia ja remontti ja sisustus tulisi tehdä aina omien tarpeiden mukaan. Jos sinulla on sauna, mutta et koskaan sauno, voisiko saunan tilalle rakentaa esimerkiksi kotispan, kodinhoitohuoneen tai laajentaa kylpyhuonetta? Jos keittiössä ei ikinä kokata, voisiko sitä mahdollisesti pienentää ja ottaa osan keittiöneliöistä muuhun käyttöön?


4. Kalusteiden koko

Kalusteiden pitäisi aina sopia mittasuhteiltaan yhteen keskenään ja myös siihen tilaan, jossa ne ovat. Muutettaessa kalusteita ei välttämättä voi vain siirtää asunnosta toiseen, sillä esimerkiksi pienen kerrostaloyksiön kalusteet ovat luultavasti liian pieniä valtavaan omakotitaloon.

Mattojen tulisi olla riittävän isoja, olohuoneen maton esimerkiksi aina leveämpi kuin sohvan. Isolla olohuoneen matolla saa nivottua esimerkiksi sohvan ja sohvapöydän yhdeksi kokonaisuudeksi, kun taas lilliputtimatot näyttävät... noh, liian pieniltä.


5. Valaistus

Kattolamput eivät täällä Pohjolan pimeydessä riitä. Niiden lisäksi tarvitaan riittävä määrä jalka-, pöytä- ja seinälamppuja. Sälekaihtimet voi avaamisen sijaan nostaa myös kokonaan ylös.
Kiitos Aninkaisten Tapetille ja Värille kutsusta ja mukavasta illasta!


5 kommenttia:

 1. Vitsit kun meni messurakentaminen ja ATVn ilta päällekkäin. Olis ollut kiva tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut niin paljon kaikkea kivaa hässäkkää, että ei ihme, että välillä menee vähän ristiin... Ensi kerralla sitten! Ei kuulemma tule jäämään ATV:n viimeiseksi naistenillaksi! Oli aikamoinen sakki paikalla! Tsempit hei viikonlopun messuiluun!

   Poista
 2. Kiitos Saara postauksesta! Oli kiva päästä tätä kautta mukaan :) Tuo siivous on kultaakin kalliimpi ja viisaimpia sisustusvinkkejä! Teillä näytti olleen huikean kivaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos seurasta, oli kyllä kiva ilta! Ja kerrankin hyvä kuva musta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - lautasten takana näkyy viestoksellinen nainen! ;) Kiitos itsellesi!

   Poista