torstai 13. huhtikuuta 2017

Sitruunainen valkosuklaamutakakku

  

Ihanan keväisen ilman (aste lämmintä ja hentoa lumisadetta) kunniaksi teki aamulla mieli leipoa pirtsakka sirtruuna-valkosuklaamutakakku. Se valmistuu nopeasti ja ilman vatkaamista ja siinä maistuu KEVÄT!


Sitruuna-valkosuklaamutakakku 

100 g valkosuklaata
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
3 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuorta
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

tomusokeria koristeluun


Paloittele suklaa ja voi pieniksi paloiksi ja sulata mikrossa. Sekoita sokerit, suola, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste  voi-suklaa -seokseen. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita joukkoon nopeasti vielä vehnäjauhot.

Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 22 - 24 cm) ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti