maanantai 24. huhtikuuta 2017

Vierailulla: Kasvitieteellinen puutarha

Viime viikolla vierailimme Ruissalossa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Edellisestä vierailusta olikin jo useampi vuosi. Koska kevät ei ole vielä kovin pitkällä ja kaikkien hermot ovat rajalliset, jätimme tällä kertaa tutustumatta ulkopuutarhaan ja keskityimme vain kasvihuoneisiin. Mehikasvihuoneesta, araukariahuoneesta, uuden maailman tropiikista, vanhan maailman tropiikista, Välimeren ilmastosta ja talvipuutarhasta oma suosikkini on ehdottomasti kuuma ja kostea vanhan maailman tropiikki. Siellä minun pitäisi asua lokakuusta maaliskuuhun.
Ovatko Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet vierailun arvoisia? Millaisia odotuksia oli ennen retkeä? Vastasiko vierailukohde odotuksia? Kannattaisiko sinne mennä uudestaan? Mikä oli puutarhassa parasta? Kaikki tämä selviää tästä syväluotaavasta analyysista, jossa kommentaattoreina 1 -vuotias, 3 -vuotias ja kaksi vanhempaa.
"No Hugo, onko kiva lähteä kasvitieteelliseen puutarhaan?"
"Joo."
"Mitä kaikkea luulet siellä olevan?"
"No kilpikonnia ja aaseja."
"Ahaa... No en lupaa mitään, mutta katsotaan..."
"Oi ihanaa! Tämähän on ihan kuin viidakko! Onpa täällä ihanan kuuma! Äkkiä takit pois! Voi jestas, tämähän on ihan kuin joku köyhän naisen etelänmatka! Aaaaah."
 "Viidakko, viidakko, viidakko!!!"


"Mikä oli Hugo sun mielestä parasta täällä puutarhassa?"
"Kasvit, puut ja eläimet."
"Oliko jotain parannettavaa?"
"Ei ollut leikkipaikkaa.""Tosi kivasti oli huomioitu lapsia laittamalla esimerkiksi pieniä aarrearkkuja kasvihuoneisiin. Ne eivät häiritse aikuisten vierailua mitenkään, eivätkä tee paikasta kuitenkaan mitään 'lasten leikkipaikkaa', mutta ovat tosi kiva lisä lapsille, kun joka kasvihuoneessa voi etsiä aarrearkkua. Ja korkealle palmuun oli laitettu apinapehmolelu, siitäkin plussaa. Puput, karpit, undulaatit ja kilpikonna olivat myös ihan kivaa vaihtelua! Mielenkiinto pysyi hyvin yllä lapsillakin, kun kasvien lisäksi oli muutakin katseltavaa. Munkki oli kyllä aika kallis - 3 euroa! Oli se kyllä tosi isokin, ja tuore. Ei se hinta oikeastaan niin paha ollutkaan. Vitsit, tullaan kyllä pian uudestaan ja taas näin aamupäivästä keskellä viikkoa, niin on vähän väkeä. Ja talvella tullaan vähän fiilistelemään kesää! Noh, mitä sanot? Sano säkin nyt jotain!"
"Joo, oli ihan kiva."

Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet ja kahvio ovat avoinna joka päivä klo 10-17. Aikuisten pääsymaksu 6 €, alle 7 -vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti