sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Viikkokatsaus - Viikko 16

Viikko 16 on ollut enimmäkseen hyvä! Mitä kaikkea sitä onkaan yhteen viikkoon mahtunut?

- Tällä viikolla lankesin taas kerran, kuten joka kevät, vaaleatukkaisuuden viheliääseen ansaan. Jälleen kerran kuvittelin minun tuntevan oloni kotoisaksi vaaleammassa tukassa. Aiempien vuosien vahingoista viisastuneena tyvi jätettiin tällä kertaa kuitenkin suosiolla tummaksi, mutta sekään ei auta. Ei se ihminen vain opi, ei!

- Yritämme joka viikko tehdä jonkun pienen retken johonkin kulttuuri- tai muuhun kohteeseen. Usein retki tehdään viikonloppuna, mutta tällä viikolla käytimme hyödyksi yrittäjyyden ja kolmivuorotyön suoman vapauden ja kävimme Ruissalossa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa keskiviikkona aamupäivällä. Retkestä on huomenna tulossa tänne blogiinkin syväluotaava analyysi.- Alvar on omaksi ja koko muun perheen iloksi oppinut kiipeämään sohvalle, sänkyyn ja kaappeihin.

- Ostin pölyhuiskan. Aiemmin olen pyyhkinyt pölyjä perinteikkäästi rätillä, mutta nyt jostain syystä sain päähäni, että pölyhuiska voisi olla kätevä. Kuvittelin nappaavani sellaisen tuosta noin vaan, mutta Prisman pölyhuiskahyllyllä valinnan vaikeus iski pölyhuiska-arsenaalin laajuuden tajutessani - on pölyhuiskaa, pölyrättiä, pölymiekkaa, pölyhanskaa, you name it. Päätin, että koska kyseessä saattaa hyvinkin olla elämäämullistava ostos, nyt ei olisi hyvä hetki pihistellä. Panostin supertehokkaalta kuulostavaan Swiffer duster kitiin, joka maksoi yli 5 euroa, eli peräti viisinkertaisesti halvimpaan nähden. Swiffer duster kit on todellakin ylittänyt odotukset. Myös lapset ovat ottaneet innolla osaa kotitöihin ja pyyhkineet pölyt esimerkiksi kukkamullasta ja risottokattilasta. Tosi kiva.

 - Näin taannoin blogivierailulla Flörissä hirvensarvisaniaisia sammalpallukoissa. Tällaisena tee-se-itse -naisena päätin vuorata multapaakut itse sammaleella. En ole ihan varma tuliko tuosta kyhäelmästä nyt välttämättä juuri sellainen kuin kuvittelin... Aika rumalta se ehkä kyllä näyttää, mutta toisaalta rumuuden takia ostin myös hirvensarvisaniaiset, sillä rumuudestaan huolimatta nekin ansaitsevat rakkautta. Tuo läjä on ehkä kokonaisuutena jo NIIN hirveä, että se alkaa olla jo melkeinpä hieno. En tiedä. Annan heille joka tapauksessa mahdollisuuden.- Hugo kinusi päästä Alvarin kanssa yökyläilemään mamman ja papan luo ja me vietimme perjantaita aikuisten kesken texmex-piirakan, juustokakun ja punaviinin kera. Illan aikana saimme kuulla kavereiden talonrakennusprojektista ja pikkiriikkinen kateus meinasi nostaa päätään isoista ikkunoista, hulppeista maisemista, likapyykkikuilusta, kahden hehtaarin tontista ja isoista kuraeteisistä keskustellessa. Kerrottakoon vertailun vuoksi, että meidän tuulikaappimme on kooltaan ehkä noin puoli neliötä ja se käy helpohkosti vähän ahtaaksi kahdelle aikuiselle, kahdelle lapselle, 4 kauppakassille, kuraisille kengille ja lapsen autoistuimelle.

- Olimme poikien kanssa kolmistaan kotona torstaina ja perjantaina miekkosen ollessa moottoripyöräpoliisien jokakeväisillä lämmittelypäivillä. Jouduin vähän puolustelukannalle, kun Hugo oli kertonut isälleen "äidin erittäin hyvän ystävän, herra Pujon" vierailleen meillä sillä aikaa. Siis HÄÄÄH?! KUKA ON HERRA PUJO? Mistä ne näitä oikein keksivät?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti