maanantai 15. toukokuuta 2017

Banaanikakku 6 minuutissa ja 47 sekunnissa




Olen jakanut blogissa aiemminkin tämän superhelpon banaanikakun ohjeen, mutta teen sen nyt vielä uudestaan kellotettuani tekemiseen kuluvan aktiivisen ajan. Menin väittämään kaverilleni, että tämän tekemisessä ei mene kuin kaksi minuuttia ja hän oli aistivinaan pientä liioittelun makua. No kieltämättä hiukan tuli liioiteltua, sillä 6 minuuttia ja 47 sekuntia siihen oikeasti meni (+ uunitus). Olisin ehkä pystynyt pusertamaan taikinan kasaan viidessäkin minuutissa, mutta koska pienet apurit olivat viime kerralla auttaneet kauppakassien tyhjentämisessä, oli leivinjauhe väärässä kaapissa ja sen etsiskelyssä valui sekunteja hukkaan.

Parhaimmillaan tämä kakku olisi ehkä porkkanakakkumaisen kuorrutteen kanssa, mutta koska yksi tämän kakkusen parhaita puolia on nimenomaan se, että jos sinulla on banaania, sinulla on luultavasti kaikki muutkin tarvittavat aineet, jätin kakun näin "luonnontilaan" ja ripottelin päälle vain hiukan tomusokeria (Kuvan ottamisen jälkeen lisäsin sitä AIVAN SAIRAASTI lisää.). Kuorrute vaatisi kuitenkin esimerkiksi tuorejuustoa ja sitä ei ainakaan meillä aina kaapissa ole.

Tämän kakun avulla pääsee helposti eroon pilkullisista banaaneista ja melkein mistä tahansa kaappiin jääneestä kosteasta, sillä tähän voi laittaa esimerkiksi kahvia, maitoa, kermaviiliä, maitorahkaa, creme fraichea tai piimää.




Yhden kulhon banaanikakku

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2 banaania muussattuna
8 rkl kermaa, vanilijakastiketta, maitoa, kahvia, maitorahkaa, piimää, tms.

Sekoita aineet keskenään, kaada voideltuun tai vuokaspraylla suihkutettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi, vuoan koosta riippuen n. puoli tuntia. Testaa kypsyyttä puutikulla. Kun kakun pinta on tummahko ja taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa jäähtyneenä ja ripottele päälle reilusti tomusokeria.



2 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa hyvältä, täytyykin ottaa resepti ylös ja kokeilla tätä joku kerta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdit tehdä sen vaikka tässä erätauolla! ;)

      Poista