tiistai 9. toukokuuta 2017

Kaupunkilomatunnelmissa kotikaupungissa / Kiss my Turku

 


Viimeviikkoinen kulttuuriretki jäi väliin, kun päätimmekin pitää pienen "kaupunkiloman" keväisessä  kotikaupungissamme! Vetelimme Förillä edestakaisin jätskitöttöröiden verran, kävelimme aurinkoisessa jokirannassa ja kävimme ensimmäistä kertaa Muumi-leikkipuistossa Martissa. Leikkipuisto osoittautui tosi kivaksi! Hattivattien, hiekkalaatikon, kiipeilytelineiden, liukumäkien, Nuuskamuikkusen teltan ja Muumipapan veneen lisäksi siellä oli isohko läntäre nurmea, jolla näen sieluni silmin itseni pötköttelemässä, lukemassa kirjaa ja hörppimässä termoskaffetta sillä välin, kun lapset leikkivät sulassa sovussa.


Matkustaminen on kyllä ehdottomasti yksi elämän antoisimmista asioista, mutta aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Muutama tunti puuhastelua aurinkoisessa kotikaupungissakin voi saada ihmeitä aikaan! Föri-ajelu tuntui ällistyttävän ihanalta jokiristeilyltä ja kotiin palatessa tuntui, kuin olisi ollut pidempäänkin "lomalla". 

Myös jokaviikkoiset kulttuuriretket ovat avanneet silmiä ja tuntuu, että tutusta ja turvallisesta Turustakin saa paljon enemmän irti, kun näkee vähän vaivaa. Siksi ostimmekin tänään museokortit. Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka käy yhteensä 250 museoon ympäri Suomea. Museokortti maksaa 64,90 € ja se on voimassa vuoden ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Toivottavasti meillä pysyy innostus yllä - muuten tuli kallis vierailu Forum Marinumiin tänään! Siitä retkestä muuten blogissa lisää huomenissa.

Ei minun ollut tarkoitus tällaista Turku-hehkutusta tästä postauksesta tehdä, mutta näin sitä vain sattuivat sormet juoksemaan näppäimistöllä, enkä kyllä ihmettele - on tämä vain niin ihana kaupunki! En malta odottaa esimerkiksi kesäistä vesibussimatkaa Aurajoesta Ruissaloon. Tuo matka muuten maksaa tällä neljän hengen porukalla (yhden lapsen ollessa vielä rattaissa) 3 €. Ei paha!
 

Mites te muut? Tuleeko kotikaupunkia ja lähiseutua katsottua joskus turistin silmin?


Translation: I love this city!

4 kommenttia:

 1. Kiva Turku -postaus! Ja mainio förimatkaaja. Turkua saa tuoda aina esiin.
  Itselläni on jo toista vuotta museokortti. Ajokortin jälkeen se on paras kortti :)
  Kesä koittaa pian ja Turku osaa tuon pukeutumisen kesäasuun.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vakuutun kyllä museokortin tarpeellisuudesta joka päivä vain enemmän ja enemmän! Hei perjantaina nähdään, jee jee! Odotan jo innolla!

   Poista
 2. Kesäinen Turku on ihana! Välillä se unohtuu - Turku on liian lähellä - mutta turistimielellä kun lähtee liikkeelle tuntuu kuin olisi kauempaakin kotoa. Tuollaiset retkipäivät ovat hauskoja ja Föri-ajelu Turusta Åbon puolelle ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäinen Turku on todellakin ihana. Tämä räntäsateinen toukokuinen Turkukin on ihan ok, mutta ei nyt ehkä ihan parhaimmillaan... Retkipäivät auttavat kyllä pääsemään fiilikseen!

   Poista