lauantai 20. toukokuuta 2017

Kesäpäivä Kuuvannokassa / And then came summer* Kahvittelut tarjosi Villa Kuuva

Tänään oli kesän ensimmäinen päivä - ei kevätpäivä, vaan kesän ensimmäinen päivä. Kyllä se näin oli. Ihanan kotikaupunkimme Turun kylpiessä auringonsäteissä, vetäisimme poitsuille hellehatut päähän ja aloitimme päivän tutustumalla kaikkien muiden turkulaisten tavoin Turun Sanomista ja tv:stäkin tuttuun Littoistenjärven uimarantaan, tuohon polyalumiinikloridikäsiteltyyn Suomen Välimereen, joka on kuhissut särkikaloja ja sinilevää, mutta hohtaa nyt turkoosina kuin mikäkin Välimeren poukama.

Päivä jatkui järveltä merelle. Olin saanut kutsun kahvila Villa Kuuvaan Ruissaloon torstaiksi, mutta en valitettavasti päässyt tuolloin paikalle. Päätimme korjata virheen tänään koko perheen voimin. "Menimme ensin Kuuvannokkaan pienelle piknikille", eli raahasimme hiestä märkinä lapsia rattaissa/reppuselässä/niskassa ja ihmettelimme koko matkan, että miten helvetin pitkä matka sinne niemennokkaan oikein onkaan, pääsimme lopulta perille, söimme banaanit samalla kun estelimme juuri kävelemään oppinutta Alvaria kävelemästä kalliolta suin päin suoraan surman suuhun ja kymmenen minuutin päästä laahasimme mukulat takaisin parkkipaikalle, jotta pääsisimme vihdoin kahvittelemaan.

Ihanan pienen piknikkimme jälkeen kahvi tosiaan maistui, eikä Villa Kuuvan kesäkahvilan kahvi ja raparperipiirakka vanilijakastikkeella* voi näissä maisemissa maistua muulta kuin taivaalliselta! Ah, mikä miljöö ja tunnelma! Aurinko porotti, jonkun koira uiskenteli meressä, isompi lapsi juoksenteli ja kompuroi ympäriinsä niin että housuihin tuli reikiä, pienempi pureskeli pikkukiviä niillä muutamalla hampaalla mitä sattuu suussa olemaan ja juustokakku hävisi lautaselta aivan liian nopeasti, vaikka kuinka yritin ottaa minikokoisia paloja. Kotimatkalla tuntui kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla.


4 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköinen pikkumies kuvissa. Eksyin blogiisi Kuuvannokan haulla ja täällähän on kivaa luettavaa. Aurinkoista viikonloppua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, nytpä ilahduin monesta asiasta: 1. Löysit blogistani mieleistäsi luettavaa! 2. Blogini löytyy tuolla haulla! 3. Olet ilmeisesti suunnittelemassa myös retkeä Kuuvannokkaan ja kyllähän se kannattaa - on se vaan niin ihana paikka! Aurinkoista viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Onpa mainio kuva tuo olkihattuinen poika ja raparperipiirakka :)

  VastaaPoista