sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Kesäteatterikausi korkattu Linnateatterissa


Kuva: Otto-Ville Väätäinen
*Yhteistyössä Linnateatterin kanssa

 
Kesäteatterikausi on nyt korkattu Linnateatterin Haluatko mökkiläiseksi? -komedian* myötä. Kesäteatterinäyttämönä Linnateatterissa toimii iso ja täysin katettu teltta Linnateatterin sisäpihalla, joten pienet kesäiset sadekuurotkaan eivät pääse häiritsemään elämystä!

Kesäteatterin kanssa sopii hyvin yhteen grillimenu. Me söimme chili-hodaria ja coleslawta ja tätä annosta en voi kyllä missään nimessä suositella punaisen huulipunan kanssa. Ruoat varataan etukäteen ja, mikä parasta, sen myötä saa varatun pöytäpaikan. Muussa tapauksessahan paikat ovat numeroimattomat ja täytetään vapaasti. En kestäisi kesällä sellaista numeroimattomien paikkojen aiheuttamaa stressinpoikasta: Jos teatterille menee jo hyvissä ajoin, joutuu kyhjöttämään eturivissä ties kuinka kauan. Jos saapuu liian myöhään, joutuu takariviin tai, mikä pahinta, kaveriporukka tai pariskunta joutuu erotetuksi ja sijoitetuksi eri puolille teatteria. Entä mikä on aikaisin? Onko se kaksi tuntia ennen esityksen alkua? Tunti? Vartti? Entä jos kaikki muutkin ajattelevat samoin ja tulevat myös kaksi tuntia aiemmin? Huh huh, kylmä hikihän tässä nousee ihan hypoteettisesti ajatellessakin. Ensi kerralla se juuri ennen esitystä vapaita yksittäisiä paikkoja katseellaan epätoivoisesti hakenut nuoriparikin tietää, että ruoka kannattaa aina! Kuka sitä viitsisi muutenkaan kesäteatteria kuivin suin ja tyhjin vatsoin katsella? Itse esitys oli ehtaa Linnateatteria. Roope Lipastin käsikirjoittamassa ja Kari-Pekka Toivosen ohjaamassa kesäkomediassa näyttelevät Minna Kivelä, Valtteri Roiha ja monen roolin mies Arttu Kapulainen. Kun aivan tavallinen pariskunta voittaa Haluatko mökkiläiseksi? -ohjelmasta kesämökin käyttöönsä ja pyrkii kesän aikana remontoimaan mökin, laiturin, järjestämään synttärijuhlat, hilloamaan marjat, hoitamaan parisuhdettaan ja elämään sovussa mökkinaapureiden ja anopin kanssa, alkaa katsojilla olla naurussa pitelemistä.

Valtteri (mieheni siis, ei se näyttelijä) joutui tällä kertaa lähtemään teatteriesityksestä suoraan yövuoroon ja minä hakemaan lapsia hoidosta. Hauska teatteriesityshän on ihan parasta etkoilua pidemmällekin illanvietolle ja nyt, hyvä nuoriso, haluaisinkin hieman ravistella teitä! Meidän lisäksi (lasken meidät "nuorisoksi") tuona perjantai-iltana esitystä oli katsomassa vain kourallinen nuoria ihmisiä - se epätoivoinen istumapaikkoja katseellaan hamuileva pariskunta ja viereissessä pöydässä istuneet naiset (Toisella naisella oli muuten tosi hienot kengät! Ne oli ostettu Dinskosta. Nyt mullakin on jo samanlaiset! Kysyvä se ei tieltä eksy! Onneksi selvitin tämän asian, vaikka Valtteri pyörittelikin silmiään.). Kesäteatteri ei ole ikäihmisten etuoikeus, herttileijaa sentään! Meidän on pidettävä puoliamme, ettemme jää paitsi kaikesta kivasta! Mitä nuorempana aloittaa, sitä parempi! Seuraavaksi menen Hugon kanssa katsomaan Herra Hakkaraista

Kannattaa muuten tutustua Linnateatterin ohjelmistoon. Superhauskalta kuulostavia juttuja on tiedossa! Odotan innolla jo esimerkiksi tuota Paskan palvelun iltaa!

1 kommentti:

  1. Vielä näkemättä. Mutta ehdottomasti mennään. On kiva verrata yhtäläisyyksiä ja erilaisuuksia. Meillähän on mökki saaressa, joten sinne harvoin eksyy kutsumattomia vieraita.
    Ja paljon koit teatterissa teatterielämyksen lisäksi. Makeat kengätkin löytyivät, myöhemmin. Ja niin samaa mieltä kanssasi, kesäteatteri kuuluu kaikille!
    Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista