perjantai 2. kesäkuuta 2017

Linnateatteri, tuo kipeiden vatsalihasten alkulähde

*Yhteistyössä Linnateatterin kanssa

Torstai 18.5.2017 jää historiankirjoihin päivänä, jolloin Turun keskustassa oli helvetillinen ruuhka. Samaan aikaan, kun minä matelin Puistokatua naama raivosta punaisena, aloitteli Linnateatterin teatterinjohtaja Kalle Lamberg blogitilaisuuden* kuulemma esittelemällä Linnateatterin ohjelmistoa. Koska minulla ja Kalle Lambergilla on viisi yhteistä Facebook-kaveria, olemme käytännössä lähes kavereita itsekin ja hän toivottavasti voinee antaa minulle anteeksi pienen myöhästymisen. Onneksi tämä vahinko on korjattavissa myös siten, että käyn katsomassa kaikki Linnateatterin esitykset. Tulevatpahan tutuiksi!


Emmi Gröhnin ja Otto-Ville Väätäisen tekemä promokuva

Ensimmäisenä kalenteriin merkataan hulvattomalta kuulostava Haluatko mökkiläiseksi -kesäteatteriesitys. Roope Lipastin käsikirjoittamassa ja Kari-Pekka Toivosen ohjaamassa kesäkomediassa Kososen pariskunta voittaa Haluatko mökkiläiseksi -ohjelmasta palan suomalaista kesäidylliä ja mökillä laitetaan kuntoon räystäät, julkisivu, laituri ja parisuhde, järjestetään pihajuhlat, hillotaan marjat ja ongitaan valas - kaikki yhdessä kesässä. Koska kyseessä on kesäkomedia, pitää se tietysti esittää Linnateatterin pihanäyttämöllä ja kruunata grilliruualla ja oluella!

Yllätyin, miten monen bloggaajan kuulin sanovat, ettei ollut aiemmin syönyt Linnateatterissa. Linnateatterin 3. kerroksen Teatteriravintolan ensiluokkaiset tarjoilut ovat kyllä piste koko teatteri-illan iin päälle. Teatteriravintolassa olemme palaveeranneet esimerkiksi Konstaapelien Iloiset Rouvat -yhdistyksen kesken isolla porukalla! Ilta Linnateatterissa todisti taas jälleen kerran sen, että täydelliseen iltaan ei tarvita "kuin" hyvää ruokaa ja hauskaa ohjelmaa! Me saimme täysin vatsoin nauttia Jukka K.:n ja Miss Divetin, eli Marko Vainion dragshowsta. En ole kyseisiä "neitokaisia" aiemmin nähnyt ja jos suoraan sanon, niin odotukset eivät olleet korkealla. "Jaahas, miehillä mekot päällä. No haa haa, mitä sitten?". Show oli kuitenkin aivan äärettömän hauska ja nyt häpeän sitä edeltäneitä junttimaisia ajatuksiani.








Linnateatterin ohjelmistossa on paljon sitä takuuvarmaa nauruhermoja kutkuttelevaa komediaa, mutta myös esityksiä lapsille. Suunnittelimme Hugon kanssa menevämme katsomaan Herra Hakkaraista. Se on suunnattu yli 3-vuotiaille ja kestää 40 minuuttia, eli olisi juuri passeli ensimmäiseksi teatterikokemukseksi! Loppuvuodesta on tulossa teatterintäytteinen!

3 kommenttia:

 1. Saat ehdottomasti anteeksi!
  T:Kalle Lamberg

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva kooste vaiherikkaasta teatteri-illasta.
  Loistava ilta kaikkinensa. Herkkuja ja hauskuutta. Linnateatterissa osataan :)
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista